Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

crypt() not working with php, php-fpm, cygwin

Posted by Chris Cortese 
Chris Cortese
crypt() not working with php, php-fpm, cygwin
April 17, 2009 08:53AM
Hi,

I can't get crypt() to work, apparently related to the fact that
CRYPT_SALT_LENGTH is 2 (should be 12) and CRYPT_MD5 is 0 (should be
1).

I compiled php 5.2.9 with the php 5.2.8 fpm patch, and --with-mcrypt.

This is all on cygwin, using mostly the following thread but with a
couple slightly newer versions of things:

http://www.softwareprojects.com/resources/programming/t-how-to-install-nginx-php-php-fpm-and-mysql-under-1616.html?&result=1&ResultStr=Thanks+for+commenting&&result=1&ResultStr=Thanks+for+commenting

Any ideas?


Thanks!
Chris
Re: crypt() not working with php, php-fpm, cygwin
April 17, 2009 09:16AM
On Fri, Apr 17, 2009 at 7:53 PM, Chris Cortese
<cortese.consulting@gmail.com> wrote:
>
> Hi,
>
> I can't get crypt() to work, apparently related to the fact that
> CRYPT_SALT_LENGTH is 2 (should be 12) and CRYPT_MD5 is 0 (should be
> 1).
>
> I compiled php 5.2.9 with the php 5.2.8 fpm patch, and --with-mcrypt.
>
> This is all on cygwin, using mostly the following thread but with a
> couple slightly newer versions of things:
>
> http://www.softwareprojects.com/resources/programming/t-how-to-install-nginx-php-php-fpm-and-mysql-under-1616.html?&result=1&ResultStr=Thanks+for+commenting&&result=1&ResultStr=Thanks+for+commenting
>
> Any ideas?
>
>
> Thanks!
> Chris
>

what's the output of phpinfo()? Is the encryption (hashing) you need
listed under mcrypt?

--
O< ascii ribbon campaign - stop html mail - www.asciiribbon.org
Re: crypt() not working with php, php-fpm, cygwin
April 23, 2009 11:52AM
On Fri, Apr 17, 2009 at 6:16 AM, Edho P Arief <edhoprima@gmail.com> wrote:

>> I compiled php 5.2.9 with the php 5.2.8 fpm patch, and --with-mcrypt.
>>
>> This is all on cygwin, using mostly the following thread but with a
>> couple slightly newer versions of things:

i'm using mcrypt just fine under 5.2.9 (on linux though :)) so i don't
believe it's the patch
Re: crypt() not working with php, php-fpm, cygwin
April 23, 2009 01:33PM
On Thu, Apr 23, 2009 at 10:52 PM, Michael Shadle <mike503@gmail.com> wrote:
>
> On Fri, Apr 17, 2009 at 6:16 AM, Edho P Arief <edhoprima@gmail.com> wrote:
>
>>> I compiled php 5.2.9 with the php 5.2.8 fpm patch, and --with-mcrypt.
>>>
>>> This is all on cygwin, using mostly the following thread but with a
>>> couple slightly newer versions of things:
>
> i'm using mcrypt just fine under 5.2.9 (on linux though :)) so i don't
> believe it's the patch
>

well I ever had weird problem with mcrypt - it compiled and run fine
but there's no encryption method listed in phpinfo() which caused
problem in some php apps

--
O< ascii ribbon campaign - stop html mail - www.asciiribbon.org
Chris Cortese
Re: crypt() not working with php, php-fpm, cygwin
April 23, 2009 04:44PM
thx for reply...

yeah I built all the same stack on Ubuntu (via VMWare) and XP, literally
the same exact sources at the exact same time on the same machine...

Something about cygwin was not giving me md5 capability, even though md5
showed up in the phpinfo()... So I could not log in to a simple website
that is borrowing from DX_Auth built for CodeIgniter...

Now that Igor has released the native Windows 0.7.52 binary, I finally
got things going well but using all native Windows components for the
stack.
I will still mostly use the Ubuntu I think but I needed both options...
But at the moment, after going through so much trouble, I don't have
time to go back and try compiling all from source again. Meanwhile my
codebase is also easily accessible from cygwin so I can use *nix-like
tools too...




Edho P Arief wrote:
> On Thu, Apr 23, 2009 at 10:52 PM, Michael Shadle <mike503@gmail.com> wrote:
>
>> On Fri, Apr 17, 2009 at 6:16 AM, Edho P Arief <edhoprima@gmail.com> wrote:
>>
>>
>>>> I compiled php 5.2.9 with the php 5.2.8 fpm patch, and --with-mcrypt.
>>>>
>>>> This is all on cygwin, using mostly the following thread but with a
>>>> couple slightly newer versions of things:
>>>>
>> i'm using mcrypt just fine under 5.2.9 (on linux though :)) so i don't
>> believe it's the patch
>>
>>
>
> well I ever had weird problem with mcrypt - it compiled and run fine
> but there's no encryption method listed in phpinfo() which caused
> problem in some php apps
>
>
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Online Users

Guests: 59
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready