Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

SO_REUSEPORT

January 31, 2019 07:06PM
Hi All,

Hit a rather strange issue today on a production service where during a
configuration reload (evident by the worker processes in the process of
being shutdown). During this reload a percentage of connections were not
getting accepted (and hence not processed). I was able to confirm that none
of the processes were accepting the connections.

Our configuration includes the reuseport option so my theory was that for
some reason connections were still being routed to the shutting down
worker, which was not accepting new connections.

This has a striking resemblance to the HAProxy issues in previous years
with connections received during live configuration reloads.

Software Versions:
nginx version: nginx/1.15.8
linux kernel: 4.9.2

Does anyone have an idea of where to look for this issue? Or have you see
anything like it before?

I am aware the kernel is a bit on the older side, anyone seen any relevant
issues / patches?

Regards,
Mathew
_______________________________________________
nginx-devel mailing list
nginx-devel@nginx.org
http://mailman.nginx.org/mailman/listinfo/nginx-devel
Subject Author Views Posted

SO_REUSEPORT

splitice 131 January 31, 2019 07:06PM

Re: SO_REUSEPORT

Valentin V. Bartenev 37 February 01, 2019 09:06AM

Re: SO_REUSEPORT

splitice 37 February 01, 2019 09:08AM

Re: SO_REUSEPORT

Maxim Dounin 38 February 01, 2019 09:14AM

Re: SO_REUSEPORT

splitice 38 February 01, 2019 09:22AM

Re: SO_REUSEPORT

Maxim Dounin 41 February 01, 2019 10:50AM

Re: SO_REUSEPORT

Tomas1345 48 February 05, 2019 07:26AM



Sorry, you do not have permission to post/reply in this forum.

Online Users

Guests: 79
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready