Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

nginx configuration issues

Joel Dahl
June 17, 2009 11:44AM
Hi,

I've been looking at replacing apache with nginx for a while and today I had
some time over to play with the nginx configuration. I have around ~40
websites and my goal is to set up nginx to handle more websites without me
needing to reconfigure anything (I would like to avoid creating a new virtual
host every time a new website needs to be created). This is just a test of
course, and not anywhere near production.

My nginx.conf looks like this (don't hesitate to suggest improvements, this is
my first nginx.conf file after all):

user www www;

worker_processes 1;

pid /var/run/nginx.pid;
error_log /var/log/nginx_error.log;

events {
worker_connections 1024;
}

http {
include mime.types;
default_type application/octet-stream;

log_format main '$remote_addr - $remote_user [$time_local] $request '
'"$status" $body_bytes_sent "$http_referer" '
'"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';

sendfile on;
tcp_nopush on;
tcp_nodelay off;
keepalive_timeout 65;

server_names_hash_bucket_size 128;

gzip on;

server {
listen 80;
server_name _;

location / {
root /home/w/$host;
index index.php index.html index.htm;
}

error_page 500 502 503 504 /50x.html;
location = /50x.html {
root /usr/local/etc/nginx/errorpages;
}

error_page 404 /404.html;
location = /404.html {
root /usr/local/etc/nginx/errorpages;
}

location ~ \.php$ {
fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
fastcgi_index index.php;
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME /home/w/$host$fastcgi_script_name;
fastcgi_param QUERY_STRING $query_string;
fastcgi_param REQUEST_METHOD $request_method;
fastcgi_param CONTENT_TYPE $content_type;
fastcgi_param CONTENT_LENGTH $content_length;
fastcgi_intercept_errors on;
}

location ~ /\.ht {
deny all;
}
}
}

...and at first it seemed to work. If the directory /home/w/www.foo.com
exists, requests to www.foo.com works and I can see the website. However, if
I try to access www.foo.com/bar I get a "can't find the domain www.foo.com"
type of error message in my browser. Browsing to www.foo.com/bar/ works
however, and www.foo.com/bar/index.php also works.

What am I doing wrong? :)

--
Joel
Subject Author Posted

nginx configuration issues

Joel Dahl June 17, 2009 11:44AM

Re: nginx configuration issues

Igor Sysoev June 17, 2009 01:24PM

Re: nginx configuration issues

Joel Dahl June 17, 2009 02:20PM

Re: nginx configuration issues

Cliff Wells June 17, 2009 02:46PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Online Users

Guests: 81
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready