Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Re: no TLS1.3 with 1.15.5

November 07, 2018 02:18PM
Hi. I know this does not solve the problem, but curious if you found a
package that was compiled with 1.1.1 or compile it yourself. Generally i
like to avoid the later as everything is managed through salt, but am
interested in TLSv1.3

Thanks,
Jeff

On Tue, Nov 6, 2018 at 1:19 PM Maxim Dounin <mdounin@mdounin.ru> wrote:

> Hello!
>
> On Sat, Nov 03, 2018 at 06:14:15PM +0000, Bogdan via nginx wrote:
>
> > Hello, everyone.
> >
> > I am stuck with a fresh installation which runs absolutely fine except
> it doesn't offer TLS1.3 which is the the biggest reason for updating the
> server.
> >
> > Below is some info about my config.
> >
> > Distribution: Ubuntu 18.04 server with kernel 4.15.0-38-generic
> >
> > nginx compile options: nginx/1.15.5 (Ubuntu)
> > built by gcc 7.3.0 (Ubuntu 7.3.0-27ubuntu1~18.04)
> > built with OpenSSL 1.1.1 11 Sep 2018
> > TLS SNI support enabled
> > configure arguments: --prefix=/etc/nginx --sbin-path=/usr/sbin/nginx
> --modules-path=/usr/lib/nginx/modules --conf-path=/etc/nginx/nginx.conf
> --error-log-path=/var/log/nginx/error.log --pid-path=/var/run/nginx.pid
> --lock-path=/var/run/nginx.lock --user=nobody --group=nogroup
> --build=Ubuntu --builddir=nginx-1.15.5 --with-openssl=../openssl-1.1.1
> --with-pcre=../pcre-8.42 --with-pcre-jit --with-zlib=../zlib-1.2.11
> --with-openssl-opt=no-nextprotoneg --with-select_module --with-poll_module
> --with-threads --with-file-aio --with-http_ssl_module --with-http_v2_module
> --with-http_realip_module --with-http_addition_module
> --with-http_xslt_module=dynamic --with-http_image_filter_module=dynamic
> --with-http_sub_module --with-http_geoip_module=dynamic
> --with-http_auth_request_module --with-http_secure_link_module
> --with-http_degradation_module --with-http_slice_module
> --with-http_stub_status_module --with-http_perl_module=dynamic
> --with-perl_modules_path=/usr/share/perl/5.26.1 --with-perl=/usr/bi
> n/perl --http-log-path=/var/log/nginx/access.log
> --http-client-body-temp-path=/var/cache/nginx/client_temp
> --without-http_empty_gif_module --without-http_browser_module
> --without-http_fastcgi_module --without-http_uwsgi_module
> --without-http_scgi_module --without-mail_pop3_module
> --without-mail_imap_module --without-mail_smtp_module --with-stream=dynamic
> --with-stream_ssl_module --with-stream_realip_module
> --with-stream_geoip_module=dynamic --with-stream_ssl_preread_module
> --with-compat --with-debug
> >
> > /etc/nginx/sites-available/default:
> >
> > ssl_session_cache shared:SSL:1m;
> >
> > server {
> >
> > ssl_early_data on;
> > ssl_dhparam /etc/nginx/ssl/dh4096.pem;
> > ssl_session_timeout 5m;
> > ssl_stapling on;
> > ssl_stapling_verify on;
> > ssl_prefer_server_ciphers on;
> > ssl_protocols TLSv1.2 TLSv1.3;
> > ssl_ciphers
> TLS13-CHACHA20-POLY1305-SHA256:TLS13-AES-256-GCM-SHA384:TLS13-AES-128-GCM-SHA256:ECDHE-ECDSA-CHACHA20-POLY1305:ECDHE-RSA-CHACHA20-POLY1305:ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384:ECDHE-RSA-AES256-SHA384:ECDHE-RSA-AES256-SHA;
> > ssl_ecdh_curve secp521r1:secp384r1;
> >
> > }
> >
> > I can't reach beyond TLS1.2 with Firefox 63 (security.tls.version.max =
> 4, that is TLS1.3 RFC as far as I know) and ssllabs.com's test says
> TLSv1.3 is non-existent on the server.
> >
> > Any help would be much appreciated.
>
> Make sure you have properly configured ssl_protocols in the
> default server for the listen socket in question. If unsure,
> configure ssl_protocols at the http{} level.
>
> Note well that testing using "openssl s_client" from the OpenSSL
> library you've built nginx with is the most reliable approach, as it
> ensures that proper TLSv1.3 variant is used by the client.
>
> --
> Maxim Dounin
> http://mdounin.ru/
> _______________________________________________
> nginx mailing list
> nginx@nginx.org
> http://mailman.nginx.org/mailman/listinfo/nginx
>
_______________________________________________
nginx mailing list
nginx@nginx.org
http://mailman.nginx.org/mailman/listinfo/nginx
Subject Author Posted

Re: no TLS1.3 with 1.15.5

Maxim Dounin November 06, 2018 01:20PM

Re: no TLS1.3 with 1.15.5

jeffdyke November 07, 2018 02:18PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Online Users

Guests: 61
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready