Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Issue playing back multiple RTMP live streams

Taha Ansari
July 15, 2016 06:00AM
Server:

Linux CentOS 6.(x)

NGINX with RTMP module enabled (compiled myself using an online tutorial)



I use FFmpeg to stream to this server, and one stream works perfectly.


Example of perfectly working stream from IP camera:



ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test1



and to pull the stream, I use VLC/FFplay, and rtmp url is like so:



ffplay rtmp://[nginx server]:1935/live/test1



Problem comes when I try to stream two streams simultaneously, like so:



ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test1

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test2



in this case, both streams is mostly choppy, and sometimes one stream fails
to load at all.



If I extend this to 10 inputs like so:

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test1

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test2

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test3

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test4

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test5

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test6

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test7

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test8

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test9

ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test10



Then although I can see all console are streaming perfectly fine, like so:



ffmpeg -loglevel verbose -rtsp_transport tcp -i rtsp://admin:admin@[ip cam
address]:554/channel1 -c copy -f flv rtmp://[nginx server]:1935/live/test10

ffmpeg version N-80801-gc0cb53c Copyright (c) 2000-2016 the FFmpeg
developers

built with gcc 4.4.7 (GCC) 20120313 (Red Hat 4.4.7-17)

configuration: --extra-cflags=-I/root/ffmpeg_build/include
--extra-ldflags=-L/root/ffmpeg_build/lib --pkg-config-flags=--static
--enable-gpl --enable-nonfree --enable-libfdk-aac --enable-libfreetype
--enable-libmp3lame --enable-libopus --enable-libvorbis --enable-libvpx
--enable-libx264 --enable-libx265

libavutil 55. 27.100 / 55. 27.100

libavcodec 57. 48.101 / 57. 48.101

libavformat 57. 40.101 / 57. 40.101

libavdevice 57. 0.102 / 57. 0.102

libavfilter 6. 46.102 / 6. 46.102

libswscale 4. 1.100 / 4. 1.100

libswresample 2. 1.100 / 2. 1.100

libpostproc 54. 0.100 / 54. 0.100

[rtsp @ 0x46594e0] SDP:

v=0

o=- 45356132 1 IN IP4 192.168.5.100

s=Session streamed by stream

i=1

t=0 0

a=tool:LIVE555 Streaming Media v2009.01.26

a=type:broadcast

a=control:*

a=range:npt=0-

a=x-qt-text-nam:Session streamed by stream

a=x-qt-text-inf:1

m=video 0 RTP/AVP 96

c=IN IP4 0.0.0.0

b=AS:506

a=framerate:30.00

a=rtpmap:96 H264/90000

a=fmtp:96
packetization-mode=1;profile-level-id=640028;sprop-parameter-sets=Z2QAKKzoB4
AiflQ=,aO48MA==

a=control:track1

m=audio 0 RTP/AVP 0

c=IN IP4 0.0.0.0

b=AS:64

a=control:track2



[rtsp @ 0x46594e0] setting jitter buffer size to 0

Last message repeated 1 times

Guessed Channel Layout for Input Stream #0.1 : mono

Input #0, rtsp, from 'rtsp://admin:admin@[ip cam address]:554/channel1':

Metadata:

title : Session streamed by stream

comment : 1

Duration: N/A, start: 0.000000, bitrate: N/A

Stream #0:0: Video: h264 (High), 1 reference frame, yuv420p, 1920x1080
(1920x1088), 30 tbr, 90k tbn, 180k tbc

Stream #0:1: Audio: pcm_mulaw, 8000 Hz, 1 channels, s16, 64 kb/s

[flv @ 0x4696240] Using AVStream.codec to pass codec parameters to muxers is
deprecated, use AVStream.codecpar instead.

Last message repeated 1 times

Output #0, flv, to 'rtmp://[nginx server]:1935/live/test10':

Metadata:

title : Session streamed by stream

comment : 1

encoder : Lavf57.40.101

Stream #0:0: Video: h264, 1 reference frame ([7][0][0][0] / 0x0007),
yuv420p, 1920x1080 (0x0), q=2-31, 30 tbr, 1k tbn, 90k tbc

Stream #0:1: Audio: pcm_mulaw ([8][0][0][0] / 0x0008), 8000 Hz, mono, 64
kb/s

Stream mapping:

Stream #0:0 -> #0:0 (copy)

Stream #0:1 -> #0:1 (copy)

Press [q] to stop, [?] for help

[flv @ 0x4696240] Timestamps are unset in a packet for stream 0. This is
deprecated and will stop working in the future. Fix your code to set the
timestamps properly

frame= 42 fps=0.0 q=-1.0 size= 56kB time=00:00:02.83 bitrate=
163.1kbits

frame= 54 fps= 46 q=-1.0 size= 62kB time=00:00:03.43 bitrate=
147.6kbits

frame= 66 fps= 39 q=-1.0 size= 77kB time=00:00:04.03 bitrate=
157.1kbits

frame= 76 fps= 34 q=-1.0 size= 83kB time=00:00:04.53 bitrate=
149.9kbits

...



But when I try to pull it using FFplay, I always get this error (Invalid
data found when processing input):



>ffplay rtmp://[nginx server]:1935/live/test10

ffplay version N-80386-g5f5a97d Copyright (c) 2003-2016 the FFmpeg
developers

built with gcc 5.4.0 (GCC)

configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads
--enable-nv

enc --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r
--enabl

e-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b
--en

able-libcaca --enable-libfreetype --enable-libgme --enable-libgsm
--enable-libil

bc --enable-libmodplug --enable-libmfx --enable-libmp3lame
--enable-libopencore-

amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus
--enable-

librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsnappy --enable-libsoxr
--enable-li

bspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab
--enable-libvo

-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack
--enable-libweb

p --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libxavs --enable-libxvid
--enable-l

ibzimg --enable-lzma --enable-decklink --enable-zlib

libavutil 55. 24.100 / 55. 24.100

libavcodec 57. 46.100 / 57. 46.100

libavformat 57. 38.100 / 57. 38.100

libavdevice 57. 0.101 / 57. 0.101

libavfilter 6. 46.101 / 6. 46.101

libswscale 4. 1.100 / 4. 1.100

libswresample 2. 1.100 / 2. 1.100

libpostproc 54. 0.100 / 54. 0.100

RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet headersq= 0B f=0/0

rtmp://64.49.234.250:1935/live/test10: Invalid data found when processing
input

nan : 0.000 fd= 0 aq= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0



If I enabled verbose log, then this is generated at FFplay:



ffplay -loglevel verbose rtmp://[nginx server]:1935/live/test10

ffplay version N-80386-g5f5a97d Copyright (c) 2003-2016 the FFmpeg
developers

built with gcc 5.4.0 (GCC)

configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads
--enable-nv

enc --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r
--enabl

e-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b
--en

able-libcaca --enable-libfreetype --enable-libgme --enable-libgsm
--enable-libil

bc --enable-libmodplug --enable-libmfx --enable-libmp3lame
--enable-libopencore-

amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus
--enable-

librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsnappy --enable-libsoxr
--enable-li

bspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab
--enable-libvo

-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack
--enable-libweb

p --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libxavs --enable-libxvid
--enable-l

ibzimg --enable-lzma --enable-decklink --enable-zlib

libavutil 55. 24.100 / 55. 24.100

libavcodec 57. 46.100 / 57. 46.100

libavformat 57. 38.100 / 57. 38.100

libavdevice 57. 0.101 / 57. 0.101

libavfilter 6. 46.101 / 6. 46.101

libswscale 4. 1.100 / 4. 1.100

libswresample 2. 1.100 / 2. 1.100

libpostproc 54. 0.100 / 54. 0.100

Parsing... : 0.000 fd= 0 aq= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

Parsed protocol: 0

Parsed host : 64.49.234.250

Parsed app : live

RTMP_Connect1, ... connected, handshaking= 0KB sq= 0B f=0/0

HandShake: Type Answer : 03q= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

HandShake: Server Uptime : 353698523

HandShake: FMS Version : 0.0.0.0

HandShake: Handshaking finished....0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

RTMP_Connect1, handshaked

Invoking connect

HandleServerBW: server BW = 50000000KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

HandleClientBW: client BW = 5000000 2B vq= 0KB sq= 0B f=0/0

HandleChangeChunkSize, received: chunk size change to 4096

RTMP_ClientPacket, received: invoke 190 bytes

(object begin)

Property: <Name: no-name., STRING: _result>

Property: <Name: no-name., NUMBER: 1.00>

Property: <Name: no-name., OBJECT>

(object begin)

Property: <Name: fmsVer, STRING: FMS/3,0,1,123>

Property: <Name: capabilities, NUMBER: 31.00>

(object end) 0.000 fd= 0 aq= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

Property: <Name: no-name., OBJECT>

(object begin)

Property: <Name: level, STRING: status>

Property: <Name: code, STRING:
NetConnection.Connect.Success>

Property: <Name: description, STRING: Connection succeeded.>

Property: <Name: objectEncoding, NUMBER: 0.00>

(object end)

(object end)

HandleInvoke, server invoking <_result>

HandleInvoke, received result for method call <connect>

sending ctrl. type: 0x0003

Invoking createStream

RTMP_ClientPacket, received: invoke 29 bytes 0KB sq= 0B f=0/0

(object begin)

Property: <Name: no-name., STRING: _result>

Property: <Name: no-name., NUMBER: 2.00>

Property: NULL

Property: <Name: no-name., NUMBER: 1.00>

(object end)

HandleInvoke, server invoking <_result>

HandleInvoke, received result for method call <createStream>

SendPlay, seekTime=0, stopTime=0, sending play: test10

Invoking play

sending ctrl. type: 0x0003

RTMP_ClientPacket, received: invoke 96 bytes 0KB sq= 0B f=0/0

(object begin)

Property: <Name: no-name., STRING: onStatus>

Property: <Name: no-name., NUMBER: 0.00>

Property: NULL

Property: <Name: no-name., OBJECT>

(object begin)

Property: <Name: level, STRING: status>

Property: <Name: code, STRING: NetStream.Play.Start>

Property: <Name: description, STRING: Start live>

(object end)

(object end)

HandleInvoke, server invoking <onStatus>

HandleInvoke, onStatus: NetStream.Play.Start

RTMP_ClientPacket, received: notify 24 bytes 0KB sq= 0B f=0/0

(object begin)

Property: <Name: no-name., STRING: |RtmpSampleAccess>

Property: <Name: no-name., BOOLEAN: TRUE>

Property: <Name: no-name., BOOLEAN: TRUE>

(object end)

RTMPSockBuf_Fill, recv returned -1. GetSockError(): 10060 (Unknown error)

RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header

Invoking deleteStreamd= 0 aq= 0KB vq= 0KB sq= 0B f=0/0

rtmp://[nginx server]:1935/live/test10: Invalid data found when processing
input





This is my nginx.conf:





#user nobody;

worker_processes 4;



#error_log logs/error.log;

#error_log logs/error.log notice;

error_log logs/error.log info;

#error_log logs/error.log debug;





#pid logs/nginx.pid;





events {

worker_connections 1024;

}





http {

include mime.types;

default_type application/octet-stream;



#log_format main '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request"
'

# '$status $body_bytes_sent "$http_referer" '

# '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';



#access_log logs/access.log main;



sendfile on;

#tcp_nopush on;



#keepalive_timeout 0;

keepalive_timeout 65;



#gzip on;



server {

listen 80;

server_name localhost;



#charset koi8-r;



#access_log logs/host.access.log main;



location / {

root /usr/share/nginx/html;

index index.html index.htm;

}

location ~ \.php$ {

fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;

fastcgi_index index.php;

fastcgi_param SCRIPT_FILENAME
$document_root$fastcgi_script_name;

include fastcgi_params;

}



#error_page 404 /404.html;



# redirect server error pages to the static page /50x.html

#

error_page 500 502 503 504 /50x.html;



# location = /50x.html {

# root html;

# }



# proxy the PHP scripts to Apache listening on 127.0.0.1:80

#

#location ~ \.php$ {

# proxy_pass http://127.0.0.1;

#}



# pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000

#

#location ~ \.php$ {

# root html;

# fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;

# fastcgi_index index.php;

# fastcgi_param SCRIPT_FILENAME /scripts$fastcgi_script_name;

# include fastcgi_params;

#}



# deny access to .htaccess files, if Apache's document root

# concurs with nginx's one

#

#location ~ /\.ht {

# deny all;

#}

}





# another virtual host using mix of IP-, name-, and port-based
configuration

#

#server {

# listen 8000;

# listen somename:8080;

# server_name somename alias another.alias;



# location / {

# root html;

# index index.html index.htm;

# }

#}





# HTTPS server

#

#server {

# listen 443 ssl;

# server_name localhost;



# ssl_certificate cert.pem;

# ssl_certificate_key cert.key;



# ssl_session_cache shared:SSL:1m;

# ssl_session_timeout 5m;



# ssl_ciphers HIGH:!aNULL:!MD5;

# ssl_prefer_server_ciphers on;



# location / {

# root html;

# index index.html index.htm;

# }

#}



}

rtmp {

server {



listen 1935;

chunk_size 4096;



application live {

live on;

record off;

}

application vod {

play /var/flvs;

}

}

}



Can anyone tell why multiple RTMP streams are not being entertained? Is
there any streaming restriction on nginx I am unaware of?

_______________________________________________
nginx mailing list
nginx@nginx.org
http://mailman.nginx.org/mailman/listinfo/nginx
Subject Author Posted

Issue playing back multiple RTMP live streams

Taha Ansari July 15, 2016 06:00AM

Re: Issue playing back multiple RTMP live streams

HipHopServers December 21, 2016 02:11AM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Online Users

Guests: 79
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready