Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Setting up nginx as RTMP Server on IIS 10: Some Starting Issues

Posted by Mark Weiss 
Setting up nginx as RTMP Server on IIS 10: Some Starting Issues
December 02, 2021 02:32PM
I followed Doug Johnson's guide on Youtube "Setup Your Own RTMP + Web Streaming Video Server". He links to specific setups to download from the nginx website and provides a custom conf file for nginx.

At the initial setup, he copies the files to a newly created C:\nginx folder on Windows. Downloads the vcredist_x86.exe and installs it and then runs start.bat which creates 3 instances of nginx in Task Manager Process view.

So I did every step on my Windows 10 Pro server, and when I start the batch file, I see two command prompt windows open and close briefly, but a look at processes shows no instances of nginx.

Then I decided to open a CMD window and try running the batch file so I could see any errors that might be displayed and I found this:

C:\nginx>C:\nginx\start.bat
nginx: [error] CreateFile() "C:\nginx/logs/nginx.pid" failed (2: The system cannot find the file specified)

When Doug did it in his video, everything worked. I followed the instructions step by step, but it is not working for me. I have the same directory names and file structure and copied all of the files from the Gryphon zip file he instructs to download, to the C:\nginx\ folder.

The only thing I can think of is possibly some permission issue with opening those files, but the error message is too vague to be sure.

I've been able to run nginx back in 2018 on my old Windows 7 server. So perhaps there is some conflict with this version and Windows 10?
Re: Setting up nginx as RTMP Server on IIS 10: Some Starting Issues
December 02, 2021 04:41PM
I've been hacking away at this for the past couple of hours and I've finally gotten nginx to run. Oddly, it does not show up in task manager (as it does in the how-to video by Doug, but I found that I was able to stream to it with OBS and get a "green" healthy stream indication.

The HLS folder is filling up with Stream1.ts files and every so often the oldest ones get deleted and the process continues.

The problem I am having now is that the Viewer.html file, when launched, only displays a player window, but no video.

The code seems to agree with the directory setup:

hls on;
hls_path /nginx/srv/hls/;
hls_fragment 3;
hls_playlist_length 60;

But the video does not appear in the player, as it does in the how-to video that Doug produced. I've been over the settings time and again, and as Doug made this pretty much turnkey with his config files, I don't understand why it's not working.
Re: Setting up nginx as RTMP Server on IIS 10: Some Starting Issues
December 03, 2021 05:19PM
Here is my player application embedded in a test website.

http://www.mwprovideo.com/

The player doesn't show video. Neither does the locally opened player on the server.

Everything is set up to the letter of Doug Johnson's instructions in his youtube video on how to do this.

The only thing I can think of is some incompatibility between Windows 21H2 and nginx or the java app.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Online Users

Guests: 60
Record Number of Users: 6 on February 13, 2018
Record Number of Guests: 421 on December 02, 2018
Powered by nginx      Powered by FreeBSD      PHP Powered      Powered by MariaDB      ipv6 ready